Thais taxibedrijf verandert zijn inactieve auto’s in moestuinen

Beperkingen in verband met de aanhoudende pandemie van het coronavirus hebben de taxi-industrie in Thailand verwoest. Veel chauffeurs verlieten de grote steden om terug te keren naar de dorpen waar ze vandaan komen, dus een in Bangkok gevestigd taxibedrijf heeft zijn vloot stilstaande auto’s omgevormd tot een gigantische moestuin.

“Dit is onze laatste optie. We moeten groenten verbouwen op het dak van deze taxi’s. Op sommige taxi’s hebben we nog leningen, soms voor [about $21,000], die we in 2019 of 2020 hebben weggehaald. Deze auto’s staan ​​hier gewoon, dus we dachten dat we er groenten op zouden verbouwen”, legt Thapakorn Assawalertkun uit, de man die helpt bij het runnen van de groenteteelt Ratchaphruek Taxi Cooperative, in een interview met Frankrijk 24.

De taxibedrijven van Bangkok zijn sterk afhankelijk van het toerisme en de industrie kwam tot stilstand omdat reizigers het grootste deel van 2020 thuis moesten blijven. Sommige landen versoepelen geleidelijk de coronavirusgerelateerde reisverboden, maar het herstel verliep traag en veel chauffeurs vertrokken om elders werk te vinden meestal op het platteland. Assawalertkun zei dat de overige werknemers allemaal geld hebben bijgedragen om de tuin te starten.

De taxivloot in Bangkok bestaat voornamelijk uit de late Toyota sedans. Werknemers veranderden een Camry in een tuin door een plastic zeildoek over een bamboe frame te spreiden en het op een plat paneel te plaatsen, zoals de kap en het dak. Hun gewassen omvatten chili pepers, aubergines en courgette. Ze kweken ook kikkers; door een oude band op een zeildoek te leggen en deze met water te vullen, ontstaat een geïmproviseerd aquarium waarin kikkers zich kunnen ontwikkelen.

Groenten die door het taxibedrijf worden gekweekt en kikkers die door het taxibedrijf worden grootgebracht, zullen worden gebruikt om haar medewerkers te voeden. Assawalertkun hoopt het overschot te verkopen aan lokale voedselmarkten om zijn bedrijf en zijn werknemers overeind te houden totdat het toerisme wordt hervat. Ondertussen houdt de tuin iedereen bezig.

Gerelateerde video

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Ikwilnaft
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart