Toyota Tundra TRD Pro NASCAR-truck onthuld in Las Vegas

LAS VEGAS — Toyota zal zijn Tundra TRD Pro volgend seizoen gebruiken in NASCAR’s Trucks Series als onderdeel van een revisie van de voertuigen die worden gebruikt in de third-tier serie.

De Tundra TRD Pro werd onthuld voor de race van vrijdagavond op de Las Vegas Speedway. Het zal zijn competitiedebuut maken in de opener van volgend seizoen op Daytona International Speedway in februari.

De nieuwe carrosserie voor 2022 helpt Toyota de lancering van nieuwe toendra-modellen op showroomvloeren te vieren. Toyota probeert te racen met voertuigen die sterk lijken op productievoertuigen en Toyota is de enige fabrikant die drie verschillende carrosserievarianten toepast in NASCAR’s top drie series.

Toyota zal volgend jaar een Camry TRD inzetten in de Cup Series, die in 2022 overstapt naar Next Gen-modellen. De Toyota Supra is de inzending van de Xfinity Series.

“De NASCAR Camping World Truck Series is altijd extreem belangrijk geweest voor Toyota, niet alleen in onze geschiedenis, maar ook in onze focus bij onze dealers”, zegt Paul Doleshal, group manager motorsports voor Toyota Motor North America.

Toyota nam voor het eerst deel aan NASCAR in de Truck Series in 2004 en heeft acht kampioenschappen voor coureurs en elf kampioenschappen voor fabrikanten. De overwinning van Ben Rhodes in de seizoensopeningsrace op Daytona was de 200e overwinning voor de toendra.

Toyota ligt dit seizoen op schema om een ​​12e constructeurskampioenschap binnen te halen. Zes van de tien coureurs die zich hebben gekwalificeerd voor de Truck Series-play-offs van dit seizoen strijden in Toyota’s.

Gerelateerde video:

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Ikwilnaft
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart