Deze uitvinding uit 2018 kan een goedkope, draagbare bescherming tegen overstromingen bieden voor uw auto

Toen de orkaan Harvey Texas trof en in 2017 langs de Golfkust raasde, was de inwoner en ingenieur van Houston, Rahel Abraham, een van degenen wiens leven in de war werd geblazen door wind en hoog water. Het overstromen van haar 2008 Infiniti G35 was al erg genoeg; de nasleep van het proberen om het leven weer op de rails te krijgen zonder een voertuig in een stad die reizen met de auto vereist om iets efficiënts te doen, was erger. Het duurde weken voordat de verzekeringen werden uitbetaald, het duurde een maand om een ​​huurauto te krijgen. Toen ze zag hoe haar buren ook worstelen om weer op de been te komen zonder voertuigen, overtuigde Abraham Abraham om te werken aan een manier om auto’s te beschermen bij rampzalig weer. Het resultaat is de ClimaGuard, een waterdichte, tijdelijke beschermende behuizing van militaire kwaliteit.

Opgevouwen is ClimaGuard een plastic zeil van 30 pond dat in een compacte plunjezak past. Eén persoon kan een voertuig binnen ongeveer tien minuten binnen vastzetten in een eenvoudig proces dat lijkt op het opzetten van een autohoes, behalve dat deze een basis heeft die aan het bovenste deel van de hoes is geritst ter hoogte van de schouderlijn van het voertuig. Gelaste naden zorgen ervoor dat er geen water onder de rits binnendringt en Abraham ontwierp de behuizing zo dat de rits ruim boven de waterlijn van het voertuig zit. Zolang de auto niet heen en weer wordt geslingerd door golven van meer dan 30 cm hoog, komt er geen water binnen. Ook heen en weer slingeren zou geen probleem moeten zijn, aangezien de ClimaGuard wordt geleverd met verankeringsriemen om het voertuig vast te houden. Als de eigenaar zijn auto wil verplaatsen voordat de vloed is afgenomen, zei Abraham dat de drijvende auto met één hand kan worden geduwd.

Rahel bracht technische en zakelijke vaardigheden bij de ontwerptaak, huurde een Zwitsers bedrijf in om prototypes te testen en schuurde faciliteiten op materiaal- en productiekosten die de ClimaGuard betaalbaar zouden kunnen houden. De behuizing is verkrijgbaar in drie maten, een compacte sedan voor $ 399, een middelgrote sedan voor $ 449 en een grote en middelgrote SUV voor $ 479. Dat klinkt misschien niet goedkoop, maar de prijzen maken de behuizing minder duur dan de gemiddelde verzekering van $ 500 die aftrekbaar is, en een goed idee bij het tellen van de kosten van tijd en kosten bij het vervangen van een totaal voertuig.

Hoewel ontworpen voor voertuigen, beschermt de ClimaGuard alles wat erin past. Abraham vertelde De rit, “Het compacte autoformaat zou letterlijk in een woonkamer kunnen passen … Je zou er twee banken in kunnen plaatsen, een tafel, je zou het kunnen stapelen omdat het compacte autoformaat ongeveer 14 voet is.”

Veel mensen in Lousiana hadden ClimaGuard kunnen gebruiken toen orkaan Ida daar aan land kwam in augustus. De stad deed de buitengewone concessie van bewoners auto’s laten parkeren op verhoogde zijbermen, hoe dan ook, CarFax schatte meer dan 200.000 voertuigen werden beschadigd toen Ida van Louisiana naar New Jersey, Delaware en New York City. Deze rampen treffen iedereen die op zoek is naar een auto, waar ze ook wonen, door voertuigen uit de reeds beperkte voorraden te halen en meer kopers naar de markt te brengen, die allemaal de prijzen verhogen, en uiteindelijk door overstromingen beschadigde waren weer in omloop te brengen. En met het weer dat elk jaar vreemder en onvoorspelbaarder wordt, zien we de noodzaak van de bescherming tegen overstromingen van ClimaGuard niet snel afnemen.

Gerelateerde video

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Ikwilnaft
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart