Tesla’s batterijproductie ‘Megafactory’ breekt terrein in Californië

Tesla brak de grond af op zijn “Megafactory”, een nieuwe productiefaciliteit in Californië, zo genoemd omdat het de grootschalige productie van het bedrijf zal gaan produceren. accu systeem Megapack.

Het nieuws over de eerder onaangekondigde fabriek werd bevestigd door de burgemeester van Lathrop, Sonny Dhaliwal, in a Facebook-bericht dat is verwijderd en opnieuw geplaatst. “We zijn er trots op de thuisbasis te zijn van de Megafactory, de meest recente uitbreiding van Tesla hier,” zei hij. “De toekomst van groene energie zal hier in onze gemeenschap worden geproduceerd.”

De fabriek, in de kleine stad Lathrop in Noord-Californië, bevindt zich in de buurt van Tesla’s autofabriek in Fremont. Lathrop is ook de thuisbasis van Tesla’s distributiecentrum van 870.000 vierkante meter.

Megapacks, evenals Tesla’s andere energieopslagproducten, werden vervaardigd in de zogenaamde “Gigafactory” van de elektrische autofabrikant in Sparks, Nevada. Dit is de eerste faciliteit die is gewijd aan de Megapack, hoewel het onduidelijk is of de productie van Tesla’s andere opslagproducten – – waaronder Powerwall en Powerpacks – zullen naar de nieuwe fabriek verhuizen.

De nieuwe fabriek is een positief signaal voor de groeiende energiedivisie van de autofabrikant. In tegenstelling tot de Powerwall, een batterijproduct voor thuisgebruik, is de Megapack bedoeld voor energieopslag op utiliteitsschaal. Nutsbedrijven die zonne- en windparken bouwen, koppelen deze steeds vaker aan grote batterijen om overtollige energie op te slaan om later aan het net te ontladen. Vorige week bracht het elektriciteitsbedrijf Salt River Project in Arizona een Megapack-project van 100 megawattuur online.

In een winstoproep voor het tweede kwartaal in juni bevestigde CEO Elon Musk dat er een “aanzienlijke onvervulde vraag” was naar deze opslagproducten, eraan toevoegend dat de Megapack “tot volgend jaar in principe uitverkocht was”. meer dan 1 miljoen eenheden per jaar.

Een groot deel van het knelpunt is niet alleen te wijten aan de productiecapaciteit – Musk vertelde investeerders ook dat het aanbod van cellen en het wereldwijde tekort aan halfgeleiders productieplafonds creëerden.

“We gebruiken veel van dezelfde chips in de Powerwall als in een auto, dus welke wil je maken?” hij zei. “Auto’s of Powerwalls? Dus we moeten auto’s maken, dus dat zal … Powerwall-productie is verminderd.”

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Ikwilnaft
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart