Wat houdt het werk van een onderhoudsmonteur in?

Je wilt een vak gaan leren, maar hebt nog geen idee wat dan precies. Je bent je hele leven al best wel technisch aangelegd, maar je hebt geen idee wat je met die kennis wil en kan gaan doen. Dan is het misschien goed om te weten dat er een grote vraag is naar onderhoudsmonteurs en is het misschien het overwegen waard je hierin te gaan verdiepen. Al vraag je je misschien wel af, wat houdt het werk van een onderhoudsmonteur nou precies in?

Onderhoudsmonteur, een heel breed begrip

Als onderhoudsmonteur installeer, repareer en onderhoud je machines of producten van klanten. Het kan ook gebeuren dat oude apparatuur verwijderd moet worden, of dat er nieuwe gebruikers moeten worden opgeleid, zodat de apparatuur op de juiste manier bediend wordt. Een hele mooie veelzijdige functie dus, waar je wel heel gekwalificeerd voor moet zijn, en waarbij herhaal cursussen aan de orde van de dag zijn. Onderhoudsmonteur is dus een beroep wat bij je past, als je openstaat voor continue ontwikkeling en bijscholing, dus een extra eigenschap die je wel dient te bezitten is leergierigheid.

Automonteur, ook een beroepsgroep binnen de onderhoudsmonteurs

Automonteur is ook een van de beroepen waarbij je jezelf onderhoudsmonteur kan en mag noemen. Auto’s zijn niet meer weg te denken uit ons straatbeeld, en die auto’s hebben naast een jaarlijkse APK ook service, onderhoud en reparaties nodig, gekwalificeerd personeel is ook hier weer aan de orde van de dag, om de doodsimpele reden, dat die reparatie goed moet gebeuren. Minder goed werk geeft kans op herhaling, en het allerbelangrijkste van het verhaal: een ontevreden klant. Dat is natuurlijk het laatste waar je op zit te wachten. Het doel van een onderhoudsmonteur, en ook van de garage is om alle klanten tevreden de deur uit te laten gaan.

Bij wat voor soort mensen past het beroep onderhoudsmonteur?

Je vraagt je misschien af of het beroep onderhoudsmonteur wel bij je past. Vroeger was het zo dat alleen mannen geschikt waren voor een dergelijk beroep, dat is natuurlijk al jaren geleden achterhaald. Vrouwen zijn net zo goed geschikt voor dit soort beroepen als mannen. Heb je altijd al een brede technische interesse gehad, vind je het leuk om het onderste uit de kan te weten, en vond je het als kind al leuk om spullen uit elkaar te halen, en zo mogelijk ook weer terug in elkaar te zetten? Dan is de kans groot dat jij geschikt bent voor dit beroep.

Is er voldoende werk in dit beroep?

Jazeker er is meer dan voldoende werk in dit beroep. Je hoeft dus, in tegenstelling tot andere beroepen niet bang te zijn dat je een jarenlange opleiding achter de rug hebt, en vervolgens niet in jou vakgebied aan de slag kan. Op diverse vacaturesites zijn volop banen te vinden in deze sector. Als onderhoudsmonteur is er dus altijd wel een vacature te vinden die bij je past, of dat nu de eerste baan is na je opleiding, of een baan waar je naar op zoek bent omdat je verlangt naar een nieuwe uitdaging.

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Ikwilnaft
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart